zondag 28 juni 2015

Zomershirts voor jongens

Ik tref alvast voorbereidingen, met het oog op de hittegolf die voor komende week wordt opgegeven.
Met snikheet weer wil een kind het liefst niets dragen dan een zwempak, maar dat zal niet gaan als je gewoon naar school moet. Voor meisjes zijn er daarvoor allerlei lieve mouwloze zomerjurkjes en luchtige broekpakjes verkrijgbaar. Maar voor jongens is er nauwelijks een alternatief te vinden voor de korte broek plus t-shirt. Hier en daar zijn wel wat singlets te krijgen, maar het aanbod is zeer beperkt.
Werk aan de winkel dus, voor mij!


Men neme wat restlappen tricot en bijpassende boordstof. Het patroon tekenen we over van een basis ondergoedhemdje. Lock (of naai met stretch steek) voor- en achterpand aan één schouder vast en voorzie vervolgens de halslijn van boordstof. Daar neem je 80% van de lengte van de hals voor.
Lock (of naai met stretch steek) de andere schouder ook vast en doe nu hetzelfde trucje met de armsgaten. Lock (of naai met stretch steek) de zijnaden aan elkaar en leg een zoompje in de onderrand.

En voilá, je bent al klaar. Want nu ja, we maken ons niet te druk met al die warmte op komst.De gereedschap stof is van Bora voor Lillestoff.
De zeedieren stof is merkloos en kocht ik vorig jaar bij Schröder in Rotterdam.

2 opmerkingen:

  1. Mooi gemaakt! Dat gaat inderdaad van pas komen, de volgende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die komen volgende week vast goed van pas!
    Leuk zijn ze!

    BeantwoordenVerwijderen