zondag 14 juni 2015

Over een nieuwe machine, een geweldig patroontje en Duitse blogs

Er gebeurde van alles de afgelopen dagen, in mijn naai ateliertje!
Om te beginnen bestelde ik een stapel tricots bij Lillestoff. Ik werkte al eens met deze stof en ben erg enthousiast over de kwaliteit. In Nederlandse webshops is een beperkte selectie wel verkrijgbaar. Lillestoff heeft echter een uitgebreide collectie in een eigen webshop. Heel veel keuze, goede service en een vlotte levering. Zeker aan te raden.

Via de site van Lillestoff, belandde ik op hun Instagram account. Er ging een wereld voor me open aan geweldige creaties met hun stoffen, gemaakt door getalenteerde Duitse naaibloggers. Ik klikte zo eens een poosje door en haalde al doende mijn Duits weer eens op. Scroll eens over de pagina en kies je favorieten. Heel inspirerend en ook weer net een andere stijl dan ik van Nederlandse en Vlaamse bloggers gewend ben.


Een steeds terugkerend patroontje aldaar, was de Bronte Top. Een patroon dat je via Etsy kunt downloaden. Het is een eenvoudig tricot shirt, met opties voor zowel lange als korte mouwen. De vintage-stijl van de overslag op de schouders vind ik erg mooi. Bovendien kleedt het shirt heel fraai af.

Zo vrolijk en blij werd ik van al dat moois, dat het me eindelijk maar eens tijd leek een lockmachine aan te schaffen. Maar mijn werkkamertje vormde een groot obstakel. Al sinds het in plaats van babykamer een werkkamer werd, was het eigenlijk meer een opslag van achterstallige administratie, veel dozen, kleren en allerhande ongeorganiseerde rommel. Ik stelde mijzelf de taak eindelijk eens orde op zaken te stellen.
Toen de kamer (na vier jaar) een fijne, opgeruimde werkkamer was geworden, vond ik dat ik een beloning wel verdiend had. Ik kocht deze week mijn lang gewenste lockmachine.


Halleluja, wat is een lockmachine geweldig. Over het inrijgen was ik de eerste keer minder enthousiast. Laat ik stellen dat het niet vanzelf ging, maar inmiddels heb ik het onder de knie.
Een proef bronte top (foto hieronder) ging als eerste onder de machine. Rits, rats.... en voilá de top was klaar. Zo rap werkt het. Naden direct netjes afgewerkt. Ik kan het iedereen van harte aanraden.

Ik heb de smaak te pakken, dus er zullen hier de komende tijd nog meer van deze shirts verschijnen!


Stof proef Bronte: Stenzo
Stof Bronte: klavers van Lillestoff (combinatie stof en patroon te danken aan The Blogbook, mijn nieuwe Duitse blog favoriet ;-) )

4 opmerkingen:

  1. Leuk! Staat je goed. Ik ga eens een kijkje nemen op die Duitse blogs ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk shirt, ik ga het patroon ook eens opzoeken. De stofkeuze is erg leuk.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen