zaterdag 30 mei 2015

Sorbetto top #5

Een week of twee geleden mestte ik mijn kledingkast uit en deed alles weg dat verwassen, te klein of gewoon niet meer hip was. Wat over bleef zijn de kledingstukken die ik het liefst draag. Daarbij waren ook mijn sorbetto tops. Ik naaide er intussen al vier, hier en hier blogde ik er al eens over. Eén van de bloesjes werd onlangs ondraagbaar door een akelige vlek. Treurig, want ik droeg het graag, maar des te meer reden om er weer eens een nieuwe bij te maken. 


Voor mijn nieuwste Sorbetto ging ik wederom voor een stofje van Atelier Brunette. Uitermate geschikt voor bloesjes en luchtige zomerjurkjes. Ik nam het patroon over zonder de plooi in het voorpand. De hals werkte ik af door een biasband van 1 cm naar binnen te strijken en vast te stikken, zodat het onzichtbaar is aan de buitenkant.


Het patroon voor de mouwtjes kan je hier downloaden. Ik paste de mouwen overigens nog aan en maakte er een tulpmouwtje van, volgens de werkwijze van Petrol & Mint (dat deed ik ook al eens hier voor een meisjes bloesje). In plaats van een zoompje, werkte ik de mouwen af met paspelband. 

Het mouwtje inzetten is, integenstelling tot de Sorbetto zelf, wel een klusje voor gevorderden. De mouw is echt een flink stuk groter dan het armsgat. Volgens de beschrijving van de mouw is deze bedoeld voor een maat 6, toevallig de maat die ik maakte. Maar het zou denk ik ook prima in een maat 8 of 10 passen.
Veel geduld en speldjes waren nodig om het mouwtje heel beheerst aan de bloes te naaien. 

Een fijn bloesje hangt er nu weer bij in de kast. Nu rap verder met wat lappen tricot, want het stapeltje t-shirts was ook wel heel erg geslonken ;-)Patroon: Colette Patterns Sorbetto top (gratis te downloaden)

4 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt! Leuk detail, die mouwtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat is het mooi zeg met die mouwtjes! Toevallig heb ik vorig week nog eens zitten kijken naar je eerdere berichtjes over deze top en de lap ligt klaar... gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Het is echt een supersimpel patroontje, waarmee je eindeloos kunt variëren. Veel plezier met jouw project 😉

   Verwijderen
 3. Oh supermooi! Die zo ik zo kopen (of namaken!) bedankt voor de vermelding ;-) groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen