donderdag 21 mei 2015

Inky Feathers

Ik ben een beetje een trage naaister. 
In mijn hoofd gaat naaien heel rap. Het eerste project is nog niet afgerond of ik heb in gedachten al twee nieuwe klaar liggen. 
Ik begin enthousiast met het kiezen van stof en patroon. Vervolgens gebeurt er enige tijd niets, tot dat ik mezelf er toe zet om eindelijk het patroon over te nemen en stof te knippen (niet echt mijn favoriete bezigheid zeg maar).
Daarna gaat het weer rap en zet ik mij een avondje achter de machine. Meestal is een avond niet genoeg en moet er een andere dag nog iets afgemaakt of omgezoomd worden. En juist daar gaat er weer iets mis. Dat ene zoompje of dat bandje aan zetten. Daar wacht ik dan weer weken mee....

Twee weken geleden rolde er een heerlijk zomers jurkje voor Fien onder mijn machine vandaan. Een jurkje dat enkel nog van zoompjes voorzien moest worden. Vandaag stond het bovenaan mijn to-do-lijstje en ik kreeg er een middagje prachtig weer voor cadeau om direct fijne foto's van het eindresultaat te schieten.


Ik naaide een jurkje uit Knippie 02/2015. Het jurkje heeft eigenlijk nog knoopjes in het rugpand en een halsbeleg. Het stofje Inky Feathers had geen knoopjes nodig vond ik. Het halsbeleg knipte ik wel. Toen het bovenstuk in elkaat zat, leek het simpel omzomen van de hals veel logischer. Het is een leuk, sportief patroontje vind ik. Ondanks mijn lange pauzes gaat het jurkje toch gemakkelijk en vlot in elkaar.
Vond ik de patroonbeschrijving van Knippie eerder nog erg summier en vaag, daar is nu duidelijk aan gewerkt op de redactie. De werkomschrijving is aangepast en uitgebreid. Veel prettiger dan dat ik gewend was. Dit jurkje ga ik binnenkort zeker nog eens maken. Het past helemaal bij mijn stoere meiske.

3 opmerkingen: