donderdag 19 maart 2015

Een goed receptje

Het was een druk, druk, druk begin van de eerste lentemaand.
Druk met weinig interessante dingen, werk en zo. Niets te bloggen zo gezegd.
Maar ik ben er weer. Fijn dat jij ook weer even komt buurten!

Het moest weer eens tijd worden voor creatieve bezigheden en goed kokkerellen. Daar ontbrak het ook nog eens aan die laatste weken. Vanmiddag nam ik eindelijk de tijd om een degelijk weekmenuutje op te stellen. Ik snuffelde in mijn kookboeken en op foodblogs.
Het eerste nieuw uit te proberen gerecht was direct een hit: een smakelijke, geweldige pasta pesto die ook nog eens rap klaar is. Wat wil je nog meer? Het recept waarschijnlijk, dus voila!


Penne met pesto en citroen 

Pasta penne voor 4 personen
2 stronken broccoli, in roosjes gesneden
half potje zongedroogde tomaatjes (uitgelekt en klein gesneden)
twee tenen knoflook (geperst)
twee flinke eetlepels pesto (liefst zelfgemaakt)
100 gram feta
sap van een halve citroen
klein bosje verse basilicum, alleen de blaadjes

Kook de pasta en de broccoli. Houd bij het afgieten wat kookvocht apart.
Doe wat olie in een hapjespan en zet daarin de knoflook en tomaatjes even aan.
Voeg vlot de pasta en broccoli toe.
Laat een minuutje bakken, alvorens je de pesto, het citroensap en de helft van de feta toevoegd.
Roer alles goed om en voeg nu eventueel wat kookvocht toe, als het geheel niet smeuig wordt.

Haal de pan van het vuur. Verkruimel er de rest van de feta over en strooi de basilicumblaadjes over de schotel. Val direct aan, zodra de pan op tafel staat!


Het Engels-talige, originele recept vind je hier plus nog veeeeel meer heerlijke gerechten

1 opmerking: