zondag 22 maart 2015

Ariël

Poppen maken vind ik zo leuk om te doen. Met het leuke, fijne en handige boek van Tante Hilde is dat ook nog eens een overzichtelijk project. Ik maakte met behulp van het boek al eens het baby-popje, rechtstreeks uit het boek. Toen ik wist hoe de patroondelen in elkaar staken, bedacht ik zelf de karakters. Zo maakte ik al eens een Pippi Langkous en de prinses met de bruine haren. Ik gebruikte steeds het boek als basis en paste hier en daar de patronen aan. Daar lenen ze zich gemakkelijk voor.
Voor kerst wenste Fien een zeemeermin-pop. Net zo één als Ariël. Heel leuk om te maken, maar nadat ik tijdens het naaien door mijn vinger ging met de naald van de machine (dat las je hier misschien al) was de afwerking niet meer zo netjes als het zou moeten. De pop belandde onder de kerstboom, maar al snel raakte hier en daar wat stikkels los. Deze week (schaamrood op de wangen) repareerde ik de pop dan eindelijk!


Ik maakte een Ariël met benen en vastgestikt bikini-tje. Voor het jurkje gebruikte ik het patroon voor de overgooier. Ik maakte er een rimpelrokje aan vast, voor het prinsesjurk-effect.
De staart tekenende ik zelf en maakte ik uit twee lagen stof. In de grote bos rood haar gingen twee bollen haakkatoen.
1 opmerking: