donderdag 19 februari 2015

Chocoladecake

Voor ruim een half jaar nu, eet ik suikervrij. Dat doe ik niet omdat ik af moet vallen of omdat ik denk dat het heel slecht voor je is. Al is er natuurlijk zoiets als téveel suiker. 
Mijn kinderen snoepen best wel eens wat, dat moet kunnen vind ik. 
Ik zelf heb jaren last gehad van darmklachten, onverklaarbare buikpijnen.
De huisarts kon er niets mee en noemde het een spastische darm en ook allergie testen konden niets uitwijzen.
Na een aantal maanden zelf onderzoek en elimineren, weet ik dat ik slecht koemelk kan verdragen. Ook leerde ik dat de darmen van suiker uitzetten. Ik merkte dat als ik die ook weg liet, ik geen klachten meer had.
Nu dus een half jaar verder en mijn klachten zijn verdwenen!
Het valt me absoluut niet zwaar om melk en suiker weg te laten, al heb ik wel eens zin in een gebakje of koekje bij de thee. Nu zijn er tal van blogs te vinden met allerhande suikervrije recepten. Ik testte er al een hoop uit met wisselend succes. 
De chocoldecake die ik vanmiddag bakte is zeker geslaagd. Ik begon met het recept van Pauline en paste het een beetje aan.


Pureer drie (liefst superrijpe) bananen en mix hier één voor één 4 eieren aan toe. Spatel er vervolgens 150 gram (amandel)meel, 30 gram cacao, 40 gram kokos, 2 tl bakpoeder en een snuf zout doorheen.
Nu kan je de cake zo laten of nog wat extra's toevoegen: Ik deed er 30 gram 99%chocolade in stukjes bij. Je kunt ook gewone pure chocolade gebruiken als je dat te heftig vindt. Een handje gehakte noten of wat bosbessen ga ik ook eens proberen.
Bak de cake 45 minuten op 175 graden.

Originele recept van uitpaulineskeuken.nl
Op haar website vind je nog meer geslaagde suikervije tussendoortjes.

1 opmerking:

  1. Mmm klinkt lekker, gaan we ook eens moeten proberen

    Staruur.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen