zaterdag 24 januari 2015

In het groot


Vandaag werkte ik in het groot. Ik mocht een winkelruit van 2 bij 3 meter voorzien van tekst en tekening.
De winkel is de komende tijd gesloten, vanwege een verbouwing. Wat springt dan meer in het oog, dan een mooie illustratie op je ruiten, dan enkel een folietje! Ik had de vrije hand in het ontwerp, alleen de tekst stond vast. Ik maakte een tekening op schaal en ging vanochtend aan de slag met meetlint, trapje en krijtstiften.


Het was geweldig leuk om te doen. Zo anders.
Als ik teken met pen, gaat dat om het kleine en fijne.
Het werken op het grote vlak smaakt naar meer! Op weg naar huis, zag ik tal van grote, kale winkelruiten die wachten op mijn krijtstiften.
Na de verbouwing mag ik hier in ieder geval weer aan de slag, met een nieuwe seizoenstekening.
Wie weet het begin van iets groots....


Net als de vorige keer, was het weer heel lastig om de illustratie er zonder spiegeling van de ruit op te krijgen. Je vindt de raamillustratie op de ruit van de Tuinwijzer in Rozenburg. Op 14 februari wordt de winkel feestelijk geopend!
7 opmerkingen:

 1. Wat gaaf om te mogen doen, Simone! Ik ga het snel 'in het echt' bewonderen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf om te mogen doen, Simone! Ik ga het snel 'in het echt' bewonderen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer mooi! Ik maak af en toe ook een tekening op ons wc raampje, hier thuis. En tekende vorig jaar een grote afbeelding op het raam aan de inkom van onze school.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer mooi! Ik maak af en toe ook een tekening op ons wc raampje, hier thuis. En tekende vorig jaar een grote afbeelding op het raam aan de inkom van onze school.

  BeantwoordenVerwijderen