zondag 28 december 2014

Week 52, cadeautjes en een wijze les

Zo liep de laatste week van het jaar ten einde, compleet met een heerlijke kerst en veel uitslapen.
Die kerst-stress waar velen last van hebben, daar doe ik niet aan. Maar wel aan cadeautjes-stress. Dat werd hier eerder al duidelijk.
Slechts een paar dagen voor de pakjes onder de boom moesten, begon ik aan een zeemeerminnenpop voor Fien. Daar had ze het al vanaf de zomer over gehad: "Ik wil zo graag een Ariël-pop met een staart die eraf kan en dat ze dan ook benen heeft. Maak je die, mama?" Welja, natuurlijk...
Daar zat ik dus een paar avonden door te ploegen achter de naaimachine om dat nog op tijd voor elkaar te krijgen. Alles verliep volgens plan. Ik werd een beetje overmoedig en ongeduldig om het af te krijgen. Ik wilde nu ook wel eens een avondje op de bank ploffen.
Dus de draad voor het laatste stukje stikken, moest maar even snel door de naald van de machine. Dat irritante draadje weigerde dat natuurlijk. Ik ploeterde en gromde ongeduldig terwijl ik wat met de machine klooide.... en op het knopje om de naald naar beneden te laten drukte. Blijkbaar!!!
Want in een fractie van een seconde zat de naald plotseling DOOR mijn vingertop heen. Ik wist niet hoe ik het had en ook niet meer hoe ik het kreng er weer uit kreeg. Gruwel, jakkes, bah.
Ik kan je vertellen dat ik vanaf nu altijd, altijd, altijd keurig mjn machine uit zal zetten als ik een nieuwe draad inrijg!!! Dus mijn wijze les voor 2015 voor jullie, lieve lezers (en toch wel vooral voor mijzelf): Haastige spoed is zelden goed!Door al dat gehaast van mij, kwam de pop dan wel op tijd af, maar zat toch niet alles even strak in elkaar. Er moet dus nog het één en ander opnieuw vast gezet worden. Die heb je dus nog te goed.

Waar ik wel op tijd mee begon, was dit gehaakte meerminnenstaartje voor Barbie. Ik kwam het tegen op de blog van Ruth en bedacht me dat het een leuke verrassing voor Fien zou zijn. Het is een leuk projectje om te maken. Ik gebruikte een katoen dat in kleur verloopt terwijl je het haakt of breit. Ook zit er een zilverdraadje door, zodat het een glitter-effect geeft op het haakwerk. 
Het patroon voor de staart kan je in de etsyshop van Ruth bestellen, voor slechts 4 euro. Je krijgt een zeer duidelijke handleiding, die je kunt downloaden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten