donderdag 11 december 2014

Mini polswarmers

Daar zijn ze dan! De gehaakte polswarmers voor de kinderen. Het was even passen, meten, uithalen en opnieuw proberen. Het was het waard, want ik vind ze echt super leuk en lief geworden.
Ik begon met dit patroon van ing-things. Wanneer je ook de mini versie wil haken, neem dan eerst het patroon van Ingrid over en houd mijn aanpassingen erbij.
Ik begon met de boord onderaan. Die paste ik aan, aan de omvang van de polsjes. Bij de oranje warmers, werd de boord 22 toeren lang en bij de paarse zelfs maar 16 toeren. Vervolgens werkte ik volgens het patroon verder aan de boogjes. Bij de volwassen versie haak je zes rondjes voor je aan het duimgat toe bent. Bij deze kleintjes, haakte ik 3 rondes en haakte toen het duimgat.
Hierna volgt een belangrijke aanpassing: Aanvankelijk haakte ik op dezelfde wijze de boogjes verder tot de polswarmer lang genoeg was. Maar toen bleken ze bovenaan véél te breed. Ik haalde het bovenste stuk weer uit en haakte alleen boven het duimgat één ronde met boogjes van twee lossen. Daarna maakte ik boogjes van 1 losse tot de polswarmers lang genoeg waren.
Succes! Dit gehaakte kindje Jezus, maakte ik vorig jaar met kerst. Hier vind je er meer over.


1 opmerking:

  1. wat zijn ze leuk geworden! Kleine warme handen. gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen