zondag 7 december 2014

Donkere dagen voor kerst


Na een knusse, gezellige pakjesavond breekt nu de adventtijd aan. Eigenlijk al een week geleden natuurlijk, maar hier in huis wachten we netjes tot Sint Nicolaas zijn verjaardag gevierd heeft, voor we het huis in kerstsfeer brengen. Al houd ik niet van dit grijze, donkere weer (wie wel?!), het past wel bij de advent. Kaarsjes aan, de kerststal in richten, de kerstboom optuigen.... kleine lichtjes overal die het donker verdrijven. 
Het mag dan nog zo koud en donker zijn, mijn humeur kan niet meer stuk. Ik ben een kerst-mens. Ik houd van de kersttradities. Ik las dit weekend al een eerste kerstboekje voor en hing vast een kerstster op. De rest volgt later deze week. 
Ook begin ik eerdaags, geheel volgens onze eigen traditie, met het maken van de kerstcadeaus voor de kinderen. Maar eerst moeten deze polswarmers voor de kinderen af. Ik had graag vandaag een blogje gemaakt over hoe ik dat had aangepakt, maar ze waren ondanks zorgvuldig meten toch te groot geworden.
Nu ja, ik kruip onder een bankdekentje, zet een kop thee klaar en haal de boel weer uit. 


Binnenkort kun je hier vinden hoe ik deze maakte. Maar mocht je al aan de slag willen voor een grote mensen variant, kijk dan op de blog ing-things. Daar vind je het patroon van waaruit ik werkte. 

1 opmerking:

  1. Leuk zeg een kinder variant! Ook al eens over na gedacht, maar tot nu toe nog niet gemaakt. Lijkt me trouwens wel super leuk staan!! Succes. gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen