donderdag 13 november 2014

Over aftellen, eekhoorns en kabouters

We waren er een paar dagen tussenuit. We lieten alle verbouwtroep voor wat het was en vertrokken naar een huisje in het bos. Naar datzelfde huisje gaan we al 8 jaar, altijd in november. We vieren dan onze trouwdag. Na ons trouwen waren we er een week met zijn tweetjes, als huwelijksreisje. Nu vieren we ons samen zijn als gezin van vier. Al is het in verre landen vast ook prachtig, ik blijf graag in de buurt van huis. Nederland heeft zoveel heerlijke, rustige plekken om tot jezelf te komen en van de natuur te genieten.


Net als 8 jaar geleden was het wederom prachtig weer. Net koud genoeg om de open haard op te stoken en zacht genoeg om de hele dag in het bos rond te kunnen banjeren.
In een zonovergoten herfstbos, liepen we stilletjes om wild te zien. Het bleef bij eekhoorntjes en een bliksemsnel weggeschoten kaboutertje. Aldus de kinderen na het vinden van deze paddenstoel... Het is zo leuk om te zien hoe nu ook de kinderen uitkijken naar ons speciale weekendje in het bos. Als de herfst zich aandient, komen de verhalen over voorgaande jaren en maken ze plannen voor dit jaar. Raoul maakt een aftelkalender voor op de koelkast en om beurten strepen ze iedere ochtend een 'nachtje slapen' door.


Dit jaar bezochten we ook weer eens paleis Het Loo. De kinderen waren er nog niet geweest en vonden het prachtig. Onder de indruk van het imposante gebouw, keken ze hun ogen uit en vroegen honderuit naar alles wat ze zagen. We bekeken alle rijtuigen en de kinderen speelden in het 'speelpaleis'. We aten broodjes in de paleistuin en ook nog een taartje in het restaurant in de balzaal. Heel deftig.
Fien had nog wel even willen blijven, nadat ze dit houten paard vlakbij de stallen ontdekte. Ze was er niet weg te slaan. Mijn stoere meis was geen prinsesje, maar een echte Pippi. Die net als de echte Pippi, op haar paard kan staan.
3 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Mijn dochter is een echte pippi-fan. En sinds kort heeft ze mijn oude jan-jans-en-de-kinderen stripboeken ontdekt. Ze vindt jouw dochter dan ook een echte Catootje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, ha, ha, inderdaad! Nu je het zegt, is ze behalve Pippi, ook een heel goede Cato.

      Verwijderen