vrijdag 10 oktober 2014

Week 41 en een sjaal

Nu de avonden steeds vroeger vallen, vind ik het heerlijk om op de bank te ploffen met een haakwerkje. 
Voor Fien haakte ik alvast een nieuwe sjaal. De sjaal past qua kleur perfect bij de voering van haar nieuwe winterjas (die ontbreekt op de foto, veeeel te warm nog....)


Ik wisselde steeds om de acht toeren van bol. Ik gebruikte een lilaroze wol en een iets donkerder gemeleerde. De onderrand werkte ik af met een schulprandje, gehaakt van stokjes.


Het is een herfstig weekje, waarin de nazomer definitief verdreven lijkt te zijn. Ik hulde me voor het eerst in een maillot en vest en droeg weer mijn behaaglijk warme sjaal op de fiets. Huuh, wat is het fris 's ochtends.De weekenden zijn druk, aangezien ik weer een cursus volg. Dit weekend zelfs twee. Op zaterdag ga ik naar Elle Aime in Rotterdam, voor de tweede schilderles gouache. Op zondag volg ik een workshop bij Immer Urlaub in Utrecht. De lessen beginnen allebei om 13.00u, dus neem ik een lunchpakket mee voor in de trein.
Ook gaat er wat leesvoer en een klein tekenboekje mee (ik verveel me snel). Alles gaat in de fijne stevige tas van Froy&Dind die ik in Gent kocht.
Froy&Dind, dat is een ontdekking. Vooral verkrijgbaar in België, maar hier en daar ook in Nederlandse webshops te vinden. Een geweldig merk, dat onder andere baby- en positiekleding maakt in fijne retroprints. Hun tricotstoffen zijn ook verkrijgbaar voor de thuis-naaister (bijvoorbeeld hier). Als de drukte deze maand weer voorbij is, bestel ik ook was mooie lapjes. Ik zie al wat blommige jurkjes in mama- en dochterversie voor me :-)


2 opmerkingen:

  1. Mooie sjaal en mooie kleuren! Ziet er heerlijk warm uit... Welke wol heb je gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat weet ik niet meer,ha,ha. Etiketten kwijt. In ieder geval een mengsel van wol en acryl.

      Verwijderen