maandag 6 oktober 2014

Thee en taart

Het was feest vorige week.
Op woensdag startte voor de 60e keer de Kinderboekenweek. Als (kinder)boekenwurm ben ik daar net zo blij mee als mijn twee kinderen. De juffen bij Roel en Fien openden de festiviteit met een toneelstukje en na school konden we een boekenmarkt bezoeken. Traditiegetrouw kregen de kinderen een nieuw boek.
Maar ook thuis was het feest. Alhoewel mijn verjaardag pas volgend weekend is, vierden we het zondag met de familie. Ik ben druk in de weekenden met cursussen. Zaterdag begon ik bij Elle Aime met lessen gouache schilderen. En dit najaar volg ik ook wat workshops bij Immer Urlaub (later meer).Maar die verjaardag van mij....
32 word ik. En dat mag gevierd worden. Met taart en thee.
Van manlief kreeg ik deze prachtige vintage theepot, bewerkt door de ceramiste Celinda Versluis.
Ik heb er nog geen kop thee uit gedronken, want de pot staat nog te pronken op mijn retrokast.Ik sloofde me nog wat uit in de keuken en bakte wat taarten. Alhoewel ik eigenlijk geen suiker eet, vind ik dat suiker gewoon in taart hoort. Voor mijn feestje maak ik dus graag een uitzondering.
Ik bakte een worteltaartje naar recept van Jamie Oliver en bedacht zelf een receptje voor bij de peren uit onze eigen tuin. Dat je natuurlijk ook zelf wilt maken ;-) dus het recept volgt hier:


Amandelperentaart:
Maak een deeg klaar voor appeltaart. Ik gebruikte voor het gemak een pak uit de super, maar een zelfgemaakt zanddeeg is helemaal mooi.
Vet een springvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Houd een bolletje deeg apart voor de afwerking.
Strooi paneermiddel of verkruimeld beschuit op de bodem. Dit is om te voorkomen dat het vocht van het fruit in het deeg zakt.
Maak een half pakje amandelspijs aan met ei (dr. oetker) en verkruimel dit over de bodem van de taart.
Schil ongeveer een kilo peren, verwijder het klokhuis en snijd in parten,
Rangschik de parten in de taartvorm.
Maak nu rondom een randje van het overgebleven deeg en strooi wat amandelschaafsel over de taart.
Zet 60-70 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten