donderdag 30 oktober 2014

Horror

Halloween schijnt het te zijn, morgen. De Amerikaanse tegenhanger van ons idylische Sint Maarten. Nu moet je weten dat ik mijn voorkeur heb voor het laatste feest, maar als je in de Randstad woont hebben je buurtgenoten toch liever de Amerikaanse versie.
Het komt evengoed op hetzelfde neer natuurlijk. Ik houd gewoon meer van mythes en sprookjes. Thuis maak ik met de kinderen halverwege november lampionnen en zingen we de liedjes, net zo knus en gezellig hoor.

Nu wil het dat ik onlangs de opdracht kreeg om een Halloween-illustratie te maken. Dat was tijdens de workshop Creatief denken, die ik in Utrecht volgde. De insteek van de workshop was om jezelf niet te remmen en nieuwe ideeën binnen te laten stromen. Daarvoor werden veel technieken geoefend, zoals het creeëren van een nieuw figuur uit een snipper papier. Ik startte met een driehoekig snippertje en veranderde stapsgewijs iets aan de afbeelding. Zo ontstond dit kleine, aandoenlijke monster. Een beetje mislukt als gevaarlijk en wreed monster. Hij is te dik en te gukzig om mee te kunnen doen met angst aan jagen. Ik was werkelijk verbaasd dat ik dit soort tekeningetjes ook kon maken, wat natuurlijk de winst was van mijn tekenmiddag!Maar goed, het figuurtje moest terug komen in een Halloween-illustratie. Vorige week werkte ik het verder uit met waterverf en gouache. Kopieer de afbeelding in je foto- of tekstverwerkingprograma en doe ermee wat u wilt!Print het als uitnodiging voor een lichtjestocht, als waarschuwing voor de buren dat ze verklede buurkindjes kunnen verwachten of als poster voor het Halloween-thema thuis. Of Sint Maarten natuurlijk....

Ik heb momenteel ook een horror-thema in mijn huis, dat eigenlijk verbouwing heet. Al twee weken zit ik in de zooi. Het is echt een drama. De rommel neemt het complete huis over, niks staat op zijn plaats en overal is viezigheid. Ik ben erg slecht in rommel, maar het eind is in zicht. Morgen gaat de stukadoor hier de kamer rond en maakt al onze muren mooi. Nog even volhouden.

1 opmerking:

  1. Wat een schattig monstertje; ) En sterkte met de verbouwing!

    BeantwoordenVerwijderen