vrijdag 24 oktober 2014

Herfst baksels

Herfst is het, echt herfstweer, deze herfst-vakantie!
En wat doen we dan? Herfstige hapjes bakken en die met een heerlijk kopje thee op snoepen, onder een dekentje op de bank, terwijl de regen tegen de ramen slaat.
Via een collega kreeg ik het recept van een suiker- en vetvrije wortelcake. Dat klinkt me als muziek in de oren. Ik verwachtte aanvankelijk toch wel een beetje een flauwe smaak. Maar toen ze me een stuk liet proeven, was ik verkocht! Echt zo lekker. Het doet ab-so-luut niet onder voor een 'normale' worteltaart.
Echt een aanrader om ook zelf eens te proberen. Je vindt het recept op de blog van Suzanne.


Deze week waren we ook druk met klussen. We pakken de beneden-verdieping grondig aan. De muren worden volgende week gestukadoord en er komt een nieuwe vloer. Afgelopen dagen moest er dus eerst behang gescheurd worden en nieuwe gipswanden geplaatst worden. Wat een bende geeft dat! Daar ben ik niet zo goed in...De kinderen spelen veel meer binnen dan normaal. Het is er geen weer naar om naar buiten te gaan. Na een wandeling door de regen met paraplu's en kaplaarzen, bakken we zandkoekjes. De kinderen zoeken tussen alle vormpjes naar herfst-fguurtjes.
Zandkoekjes maak je heel eenvoudig: Kneed 150 gram bloem, 100 gram boter, 75 gram suiker en een snuf zout tot een deegje. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Rol het daarna uit tot een plak van ongeveer een halve cm en steek de figuurtjes uit. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten