zondag 28 september 2014

Het pelsje

Fien deed al een paar jaren met een zelfde vestje. Een zacht mouwloos vestje, gebreid van schapenwitte wol. Het vestje was ideaal voor frisse dagen, wanneer een extra vest of jas te veel was over haar jurkje of trui. Het vestje kocht ik al toen ze nog maar een klein peutertje was en het bleef haar steeds passen. Tot nu...
Ze is het vestje toch echt ontgroeid en had een nieuwe nodig. Bij Griet had ik al eens een zeer geschikt patroontje gezien, ook nog eens voorzien van een duidelijk stappenplan.


Ik vond een lap borg bij de Stoffenkraam en gebruikte voor de binnenkant een retro lapje dat ik nog had liggen. Het knoopje maakte ik erbij in dezelfde stof als de voering.


 

Ik vind het zo een lief pelsje geworden! En zo leuk en vlot om te maken. Ik denk dat ik er nog één maak, in een andere kleur. Ondanks het heerlijke zomerse weer, heeft Fien haar pelsje aan. Ze is er zo fier op!
En Roel heeft er ook al één besteld, maar dan met groen net als de boswachter. Komt voor elkaar!


2 opmerkingen: