zondag 21 september 2014

Egels

Woont daar toch een egelfamilie in onze tuin.
Al een paar jaar geleden maakten we onder een groenblijvende heester in onze tuin een winterverblijf voor egels. Eerder zagen we wel eens een egeltje in de tuin voorbij komen, maar een bewoner van het huisje kwam er niet.
Tot ik vorige week een vreemd geluid hoorde in de tuin. Een soort hees gekuch, heel luid wel.
Eerst dacht ik dat het een verkouden voorbijganger was aan de andere kant van de heg. Maar even later hoorde ik het gekuch weer, net als de dagen erna.
Na wat grondig onderzoek van de kinderen zagen we diep in het egelhuisje toch plots een snuitje.
Het snuitje van een lief klein egeltje.
We zetten een schaaltje kattenbrokjes en een bakje water voor het egeltje klaar.
's Avonds, zo tegen zonsondergang kwam het beestje haar verblijfplaats uit geschuifeld. En wat bleek, in haar kielzog volgden drie nog kleinere egeltjes.
Nu blijven egels nooit heel lang op één plek, maar wij proberen nu toch om de beestjes zo lang mogelijk in ons tuintje te houden. Iedere avond brokjes en lekker wat hooi voor het holletje.


Het valt niet mee, te fotograferen in het donker. Zoek en zie twee rondschuifelende prikkelbolletjes.We sloten de week af met het Rotterdamse Oogst festival. Een streekmarkt met allerhande heerlijkheid. Ook zijn er iedere maand workshops te volgen. Zo kon je ook mijn manlief er vinden met onze kippen, om te vertellen over kippen houden in de stad.
Ik was van plan om in de loop van de ochtend met de trein terug naar huis te gaan en noteerde dat de avond tevoren al in mijn dagboekje. Uiteindelijk bleven we de hele dag en reden met de auto mee terug naar huis. De kinderen vermaakten zich prima op de markt. Er werd volop gesnoept van de biologische frietjes en hoeve-ijs, frambozen en verse sapjes. Op de markt bij het Heemraadsplein, is een hele rij schommels te vinden. Ik zat er lekker in het zonnetje, terwijl de kinderen speelden.
Zie ik je er de volgende keer ook?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten