donderdag 28 augustus 2014

Voor de draad ermee

Ik zou nog wat vertellen over dat naaien.
Een jaar geleden begon ik hier met een paar berichtjes met tekeningen van mijn hand.
Al snel namen de haakwerkjes en naaiprojecten de overhand en een klassieke handwerkblog was geboren.
Inmiddels zie je hier weer wat meer tekeningen terug, na ik een cursus illustreren afrondde en ik plannen maak van het tekenen echt werk te maken.
Maar.... misschien denk je wel, leuk hoor die tekeningen, maar wordt er nog eens wat gehaakt of een blommig jurkje in elkaar gezet?
Na wat misbaksels, die alles behalve draagbaar en blogwaardig zijn, gaf het herfstige weer van de laatste dagen me weer wat nieuwe ideeën.

Zo kocht ik een hele zak vol met scheepjeswol en andere bollen. Op de prachtige site PurlBee (echt een aanrader voor haken, breien, vilten en gewoon heel mooie plaatjes!) deed ik inspiratie op om voor mijzelf een hippe zigzagsjaal te haken. Voor Fien wordt het er één met strepen.

(bron: purlbee.com)

En terwijl het gisteren plotsklaps toch weer zomer was, zat ik onder het zonnescherm de eerste rijen te haken. Binnenkort het eindresultaat.


Vorige winter waren er wat projecten blijven liggen, waar ik nog niet aan toe kwam. Zo komt er voor Fien nog een nieuw jurkje in ribfluweel en voor Roel een vest met een Zonen09-patroon.

Ook tijdens de koude van deze week bestelde ik een lap borg om een lief retro giletje te maken. De voering had ik al uit de voorraad. Ook binnenkort hier meer van.


En tot slot mocht ik ook nog wel iets voor mijzelf naaien. Al tijden staat de Belladonna van Deer&Doe op mijn verlanglijstje. De zoektocht naar de perfecte kleur twill of gabardine is gestart.
Wat zijn jullie plannen?Zo. Zo zie je maar.
En nu ga ik weer tekenen.

1 opmerking:

  1. Ben benieuwd. Ik ben begonnen met het aanvullen van de kast van mijn dochter (met een aantal jurken)

    BeantwoordenVerwijderen