zaterdag 9 augustus 2014

Op reis 2

Na ons weekje vakantie in Normandië, gooide ik alle vuile was in de wasmachine en stopte het daarna weer in de tassen. We plakten er namelijk nog een midweekje aan vast en reden maandag naar Zuid-Limburg. We zetten onze tent neer op één van onze favoriete plekken van Nederland. Het is een beetje buitenland in eigen land. Het glooiende landschap, alle ruimte, charmante dorpjes en zelfs een eigen taal.


 We luierden vooral op de camping. Ik las nog maar eens een boek, terwijl de kinderen zich vermaakten in de zandbak of op de trampoline. Soms mochten ze de boer helpen om de schaapjes te voeren.
Rond het middaguur beslisten we dat we ook nog iets moesten zien en trokken er alsnog op uit. We slenterden door de winkelstraten van Maastricht en gingen alle kerken binnen die we tegen kwamen. Fien houdt van kerkjes bezoeken. Ze vindt het zo lekker rustig, zegt deze druktemaakster. Als we met de auto een dorpje passeren, zegt Roel bij iedere kerk: 'Hee, kijk Fien, een kerkje. Net iets voor jou!'We maakten twee keer een wandeling. De ene keer liepen we rondom het dorp Noorbeek, vlakbij de camping en aten er de verrukkelijkste vlaai.Een tweede wandeling startte in Sint Martens Voeren, net over de grens in België. We liepen kilometers over holle wegen, door de heuvels, akkers en langs kasteeltjes en dorpjes.

Nu hebben de kinderen en ik nog drie weken vrij, voordat school en werk weer begint. Onze vakantiepret is dus nog niet voorbij. We ruimen de kampeerspullen op, maar maken alvast plannen voor wat uitstapjes in de buurt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten