donderdag 24 juli 2014

Zonnehoed

 Al een aantal jaren probeer ik zonnehoeden te kweken in de tuin. Ik kocht verschillende soorten en verschillende kleuren en zette ze ieder jaar tevergeefs weer op een andere plek in de tuin. Ze bloeide steeds één jaar uitbundig, om niet meer terug te keren. Vorige zomer vulde we twee grote potten met nog maar eens twee soorten. Tot mijn grote genoegen kwamen ze dit jaar weer op en hoe! Met deze prachtige dagen geniet ik van die zee van roze, waar de hommeltjes af en aan vliegen.Gisteravond bracht ik in de tuin door. Het was zo heerlijk zwoel. Met mijn tekenboekje zat ik naast mijn zonnehoeden en schetste en tekende. Vandaag nam ik de tekening van gisteren met inkt en kroontjespen over op aquarelpapier.Ik koos mijn reuze echinecea met de grote hoed en enkele bloemblaadjes.


Wat heerlijk als je vakantie hebt! Ik werkte meteen door en kleurde de tekening in met waterverf. (Ik gebruik altijd Van Gogh van Talens, betaalbaar en toch heel mooie, diepe kleuren). Roel legde mijn ernstige werkgezicht vast...

 

1 opmerking: