woensdag 16 juli 2014

Sorbetto top 2

 Hop, hop, daar kwam Sorbetto nummer twee onder mijn machientje vandaan. Maar goed ook, want de eerste moest maar eens gewassen worden, hi, hi. Het is zo'n fijn zomerbloesje, heerlijk met dit warme weer.


Deze keer knipte ik het voorpand in tweeën. Het onderste deel knipte ik zonder plooi. De bovenste deel knipte ik met plooi en vervolgens door op de stofvouw. De extra stof van de plooi vouwde ik dubbel om een onder- en overslag te maken.


Voor deze top gebruikte ik Shine blue-black van Atelier Brunette. De hals werkte ik af met een smal biaisbandje, voorzien van kanten randje. Dit is bij de meeste fourniturenwinkels wel te krijgen.Een fijne zomertopper is het geworden. Toevallig paste het bloesje heel goed bij deze rok, die ik al eerder naaide.


2 opmerkingen:

  1. Mooi! Leuk stofje ook. Atelier Brunette is een hit onder de blogsters!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi! Zo lief dat mooie kanten randje langs de hals. gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen