zondag 13 juli 2014

Sorbetto top 1

O, o, o, die mooie stoffen van Atelier Brunette. Na mijn eerste lap, die ik gebruikte voor de seventies jurk was ik helemaal verkocht. De stof is zo mooi zacht en glad, met alle comfort van katoen. Het heeft een zijdeachtige uitstraling, zodat alles dat je er mee mocht maken, alleen maar heel mooi kan worden.
Nog meer lappen wilde ik dus! Die vond ik bij Bambiblauw. Bij deze webshop vind je een breed scala aan geweldige designerstoffen. Ik bestelde onder andere Bye Bye Birdie van Atelier Brunette in zachtroze.

Vorig jaar ontdekte ik al de Sorbetto top van Colette Patterns. Een gratis te downloaden patroon voor een basistop, met een goede beschrijving zoals je van Colette mag verwachten. Ik maakte toen al eens twee luchtige zomertops en besloot mezelf voor de aankomende zomervakantie op twee nieuwe te trakteren.
Twee Sorbetto tops uit Atelier Brunette maakte ik dus, waarvan deze de eerste:


Het patroon is gemaakt zonder mouwen en met plooi in het voorpand. Ik liet bij deze versie de plooi weg en tekende en knipte er kapmouwtjes bij. Griet legt je feilloos uit hoe je dat doen moet.
Ook maakte ik de top 6 cm langer, zodat ik het een beetje in mijn broek kan bloezen.


De hals werkte ik niet af met biaisband, maar ik knipte een klein randje beleg. En al is de top in deze prachtige stof al heel schoon, stikte ik als klein detail in het achterpand nog een ritsje.


Later deze week mijn aangepaste sorbetto nummer 2 :-)

3 opmerkingen: