zaterdag 12 juli 2014

Art journal

Om een portfolio op te bouwen, wil ik een aantal verschillende dingen maken. Inmiddels kan je onder het tabje portfolio al het een en ander vinden. Ik heb er alleen best moeite mee om mezelf opdrachten te geven. Ik merk dat als ik even niet heb getekend, de inspiratie ver te zoeken is. Het mooie aan de cursus die ik in de afgelopen maanden deed, was dat ik iedere week een opdracht had. Die af moest zijn! Zo'n soortement van deadline heb ik nodig. Het houdt me aan de gang. Van maken komt nog meer maken. Zo werkt het voor mij althans.

Ik heb bergen met tekenboekjes. Velen ervan zijn leeg of maar een paar pagina's gevuld. Jammer eigenlijk, want het is zo leuk om door te bladeren. Ik kan dan ook best trots zijn op dingetjes die ik heb neergekrabbeld. Mijn favoriete boekje, is mijn vakantieboek. Ik houd tijdens onze vakanties trouw een dagboekje bij. Vorige zomer maakte ik een geïllustreerd dagboekje.Het complete dagboekje vind je op instagram.

Heel inspirerend vind ik de dagboeken van bijvoorbeeld Genine en Octavie, maar ook via pinterest en google zijn veel mooie voorbeelden te vinden. Zij leggen wekelijks hun bezigheden vast in een agenda, voorzien van illustraties.
Wat een geweldig plan is dat. Dagboekjes maken kan ik al en door niet alleen mijn vakanties, maar de dagelijkse gang van zaken iedere week op te tekenen, geef ik mezelf een deadline;-)
Week 1 heb ik in ieder geval al gehaald:


Goede tips en ideeën om zelf aan de slag te gaan, vind je onder andere hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten