zondag 29 juni 2014

Back to the seventies

 Zoals gezegd, maakte ik nog een Traveller Dress. Een echt jaren 70 gevalletje deze keer.
Ik gebruikte een prachtige stof van Atelier Brunette. Het katoen is heel licht, bijna zijde-achtig. Ideaal voor een fijn, soepel vallend zomerkleedje. De combinatie van het retro-mosterdgeel, met de frisblauwe maantjes vind ik geweldig. Ik verwacht zomaar dat ik dit kleedje het hele jaar door zal dragen....Ik gebruikte dus weer het Lisette Traveller Dress patroon. Ik maakte net als de vorige keer, een versie met een klein bovenlijfje en een aangezette rimpelrok. Nu liet ik de knoopbies niet tot onder doorlopen, Ik nam het voorpand op de stofvouw over, zodat er een gesloten rok ontstaat. Noodzakelijk is dan wel om een rits in de zijnaad te zetten, om het kleedje aan te kunnen trekken. 
Ook de mouwen paste ik aan. Ik gebruikte het patroon van de lange mouw. Ik kortte het drastisch in en maakte de onderkant een stuk breder, zodat de mouw wat losser en nonchalanter is.


Ik maakte er een ceintuurtje bij, dat bij één van de andere versies hoort. Tot slot ging er een cm of 15 van de zoom af. De jurk is erg mooi in de oorspronkelijke lengte, maar wel heel keurig. Nu komt de rok tot boven de knie. Dat vind ik net wat pittiger en vlotter.6 opmerkingen:

  1. Wauw, ik vind hem supermooi! Ik zou willen dat ik het geduld had dit soort dingen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi hoor! Die stoffen van Atelier Brunette zijn werkelijk soepel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Supermooi !!!!! Ik ga toch eens op zoek naar dat patroontje!

    BeantwoordenVerwijderen