donderdag 8 mei 2014

Op les

Ik ging op les. Tekenles.
Sinds vorige maand volg ik een illustratiecursus bij Elleaime in Rotterdam. Tijdens de cursus maken we kennis met verschillende technieken die gebruikt worden bij illustreren. Tijdens iedere les werken we aan een specifieke techniek en een bijpassende opdracht. Ook werken we thuis aan huiswerkopdrachtjes en verzamelen we veel materiaal van (andere) illustratoren.
Heerlijk vind ik het om tekenen, om er eindelijk meer tijd voor te maken en nemen. Stiekem hoop ik ooit eens wat mag maken in opdracht...

Het dagelijks leven is hier op het moment heel druk en doen we tien dingen tegelijk. Binnenkort hoop ik ook mijn naaimachine weer eens aan te zetten, want ik barst van de ideeën.
Maar aangezien ik naast tekenen aan weinig anders toe kom, deel ik de inhoud van mijn cursusboekje met jullie: 

De kale kaft van mijn 'dummy' voorzag ik met witte merkstift van 'hand lettering' (zie deze maand in Flow)

 De eerste les draaide om potlood en structuur. Thuis maakte ik twee tekeningen met potlood.
Tijdens de les maakte ik de koolmees hieronder met kleurpotlood.
 Les 2 was echt in mijn straatje: fineliner. We leerden alles over redactioneel illustreren en ik maakte het meisje op de omafiets bij een artikel over 'fietsen als mindfullness' (ook uit Flow). Ik liet me inspireren door Oana Befort.


Tijdens de cursus verzamelen we illustraties van bekende illustratoren die ons inspireren en die we bewonderen. Zo vind je Geninne terug in mijn boekje. Ik probeerde haar werk ook eens uit in een schets met potlood.

  
Vandaag maakte ik op de valreep nog mijn huiswerk voor vanavond: Maak een illustratie in de stijl van één van je favoriete illustratoren. Ik ben echt een fan van het onbevangen werk van Octavie Wolters en bewonder haar enorm. Ze maakt momenteel naam met haar column 'I love Holland' in Libelle. Ik maakte een klein verslagje van ons kampeerweekend deze meivakantie in Drenthe.
1 opmerking:

  1. Wauw, wat een talent. Mooi! Tekenen is iets dat ik niet kan en dat vind ik echt jammer.

    BeantwoordenVerwijderen