donderdag 29 mei 2014

Fiets

Ik kocht gisteren een nieuwe en grotere aquareldoos. De lieve, geduldige winkelmevrouw liet mij alleen met laden vol napjes, in prachtige kleuren. Ik vulde de doos een beetje hebberig, in één keer bijna helemaal vol.
Eenmaal thuis gekomen jeukte mijn handen om al die kleuren uit te proberen.

Het meisje op de fiets kreeg een kleurtje. Ik vergrootte de oorspronkelijke tekening en nam de grote versie met behulp van carbonpapier over op een A3 tekenvel. Ik trok het over met kroontjespen en tekeninkt. Daarna kleurde ik de tekening met de verf van Talens. Toen het groen van het jurkje droog was, zette ik er stippen op met witte ecoline.


De doos is (nu nog) netjes en schoon... Waarschijnlijk niet voor lang. Ik ga rap verder met een nieuw project in aquarel!
2 opmerkingen: