vrijdag 25 april 2014

Theo en een kleine vriend

Ik maakte Theo voor Roel: Een overhemdje met allerlei variaties. Voor deze eerste keer koos ik voor de gemakkelijkste, zonder manchetten, hoekjes, zakjes en gepassepoileerde knoopsgaten. Dit fijne retrostofje van Stenzo heeft ook niet veel extra nodig.
Het mooie aan het patroon vind ik dat je er een heel deftig hemd mee kunt naaien. Het rugpand wordt verstevigd met een beleg en de kraag krijgt een staander. Dat zijn dan ook wel meteen de lastige stukken om te naaien. Nooit eerder maakte ik een staander en het vergt nog wel wat oefening om het nog wat strakker te krijgen. Op naar de volgende Theo dus!

(Zie je de bloem, die moest er wel bij van meneer ^-^)De rest van de sterrenstof gebruikte ik om cadeautjes te maken (en dat was hier nogal een lijst aan werk de afgelopen weken). Ik maakte er onder andere een klein kraamcadeautje mee.


Het haakpatroon voor het olifantje kun je hier gratis downloaden. Het patroon voorziet ook in een gehaakt kroeldoekje. Ik vond het doekje echter erg stug worden en het leek me dat die kleine babyvingertjes steeds tussen de mazen konden blijven steken. Dus nam ik een lapje van de sterrenstof en een stukje zachte fleece. Ik stikte ze aan elkaar met een paspelbandje ertussen.
Bij Hema vond ik nog wat handige spulletjes om het kraampakketje compleet te maken.

1 opmerking:

  1. Leuk!!! Prachtige stof van Stenzo. Vandaag hadden ze hier op de markt weer nieuwe kleurstellingen liggen van Stenzo... Ik ben er maar snel langs gelopen. Te leuk! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen