vrijdag 11 april 2014

Luchtig sjaaltje

Ik haakte nog maar eens een omslagdoek!
Deze keer ging het een stuk rapper. Ik haakte het patroon van de knalgele onslagdoek uit Haken en kleur. De sjaal is gehaakt in heel veel lossen en vasten. Daardoor gaat het werk heel snel. Ik deed dat zo ongeveer ook al eens hier.
Vertraging liep ik op toen ik met de sierrand begon. Ik haakte een stuk of vijf verschillende randjes, haalde ze weer uit en improviseerde weer verder tot ik tevreden was. Ik had slechts één bolletje klaar liggen voor de rand en dat bleek niet genoeg. Gelukkig had de webwinkel er meer met het zelfde serienummer liggen en kon ik na een weekje alsnog de sjaal afhaken.


Ik gebruikte scheepjeswol Donna in de kleuren mint en groen. De sjaal haakte ik volgens het patroon met naald 5. De sierrand haakte ik met naald 4.


De schuine zijden werkte ik af met een schulprandje. Ik haakte steeds afwisselend vier stokjes en lossen en zette het boogje vast met een halve vaste. Daarna haakte ik helemaal rondom boogjes van drie lossen.

5 opmerkingen:

  1. Ik vind jouw omslagdaoek echt super mooi geworden! Mooie rand ook en hele mooie kleuren. Kortom: mooi. gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gemaakt! Ik nomineerde je trouwens voor een Liebster Award.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe krijg je hem zo mooi om je nek geknoopt? Ik heb er ook 1 gehaakt, maar als je hem gewoon als sjaal gebruikt lijkt het net een slab door de lange punt. Bij jou staat het superleuk!

    BeantwoordenVerwijderen