vrijdag 4 april 2014

Jas #2

Toen werd het plots prachtig weer en scheen de zon in overvloed. En werkte ik niet echt door achter de naaimachine. Jasje nummer 2 liet dus een weekje langer op zich wachten, maar gisteravond werkte ik net zolang door tot het af was. Het arme kind moest toch een fatsoenlijk zomerjasje hebben met deze temperaturen ;-)Ik gebruikte een oud patroontje van Burda, dat ik eens in de uitverkoop kocht. Als je een beetje zoekt op marktplaats of google vind je het misschien nog wel. Het is een eenvoudig patroon, wat ik van plan was grondig te hertekenen. Dat deed ik uiteindelijk niet zo uitgebreid. De stof en details maken ze al tot een heel leuk jasje.Ik maakte de jas in een kaki-kleurig canvas en werkte een aantal naden af met fluor-roze paspelband.


De jas voerde ik volledig met een PetitPan-stofje. Voordat de voering en jas aan elkaar gezet werden naaide ik er een ophanglusje en labeltje in.


Tussen de naad van de onderkant van de mouwen naaide ik ook paspel. De mouwen zijn nog een beetje lang. Als ze omgeslagen worden, wordt de voering zichtbaar. Maar ook glad gedragen heeft de mouw nog een leuk detail door het bandje.


In de zijnaad zitten de zakken verstopt, natuurlijk weer uitgevoerd in de PetitPan-stipjes.


De voorkant van de jas heb ik aangepast. Ik wilde een rits in de jas. De onderslag liet ik weg en de overslag nam ik 2 cm in en knipte ik uit de buitenstof. Tussen de naad van de overslag stikte ik vier lusjes als knoopsgaten (al eens hier en hier gezien). De rits kwam op de middenvoor tussen de voering en de overslag.
Fien was in een lollige bui. Het mag een wonder heten dat ik nog een paar degelijke foto's heb kunnen nemen. Zelf heeft ze deze foto uitgezocht.... Tja, de foto spreekt voor zich.


Stof: canvas van de Lapjesmarkt, PetitPan Bulle Gris via LouleChien
Paspelband: Fuchsia via Noeks
Rits en knoopjes: Plaatselijke fourniturenwinkel 2 opmerkingen:

  1. Echt een super leuke jas!!! Ben weg van de voering.... gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh! Een prachtexemplaar. Heel mooi afgewerkt ook.

    BeantwoordenVerwijderen