zondag 27 april 2014

In de wolken

In de wolken zijn we.... met de geboorte van ons vierde neefje Noah.
Vandaag zochten we hem op en brachten cadeaus voor hem mee.
Ik maakte een kraampakket om lekker mee te kunnen slapen,
want dat kunnen baby's doorgaans erg goed ;-)


Ik naaide een pyjama. Ik gebruikte een patroon van een kruippakje uit ottobre 6/2013. De wolkenstof komt van de stoffenkamer en is van stevig, maar zacht tricot. Een prima pakje om in elkaar te zetten, al zou ik de biezen een volgende keer ruimer knippen. Met een breedte van 3,5 cm vond ik het nogal een gepriegel. Om het pak makkelijk aan en uit te trekken met verschonen, gebruikte ik jersey-drukknoopjes.Ook maakte ik deze slofjes van vilt. De slofjes worden gemaakt van zachte vilt en met de hand in elkaar gezet met borduurgaren. Het patroon van de slofjes kan je bij  The Purl Bee gratis downloaden, voorzien van werkbeschrijving.Tot slot naaide ik er een wolkenkussen bij, voor in het bedje of voor de moeder om haar hoofd tijdens het voeden eens te rusten te leggen... Het idee van het kussen zag ik hier al eens. Ik tekende het wolkje op patroonpapier en nam het over op ruitjeskatoen en op witte fleece. Voordat ik de twee op elkaar naaide, borduurde ik er het gezicht en de wangetjes van vilt op.


Voor het kussen ingepakt werd, stond het even op onze bank. Met als gevolg dat ik inmiddels drie wolkenkussens in bestelling heb voor de andere drie gezinsleden van dit huishouden. Om ook hun hoofd op te leggen, maar dan bij het tv kijken... hi, hi.

De kleine Noah kwam een dagje eerder dan dat de dokter had uitgerekend. Tijd om een slaapzakje te naaien, had ik niet meer. Gelukkig vond ik een mooi, klein exemplaar bij Hema, om het geheel af te maken.

1 opmerking:

  1. Prachtig pakket zo bij elkaar. Die slofje zijn zo lief... gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen