zaterdag 1 maart 2014

Omslagdoek Tranquility

 Tijdens de zomervakantie vorig jaar begon ik vol goede moed aan een witte omslagdoek. Het doel was om de sjaal in die vakantie af te maken. Dat was ietwat ambitieus en de half afgehaakte sjaal ging mee naar huis. Eenmaal thuis pakte ik de sjaal één of twee keer nog eens op, maar uiteindelijk belandde hij in de mand van onafgemaakte projecten (voor-station van de prul zeg maar). Ik was de steek beu en de toeren werden zo lang, dat ik er geen plezier meer in had.
Maar ja, erg zonde van alle tijd en moeite die ik er al in had gestopt. Tijdens het opruimen van de werkkamer, kwam ik de sjaal weer tegen. Ik besloot dat ik het er toch nog eens op zou wagen. Deze keer met succes!


Ik gebruikte een gratis patroon van Drops: Sjaal Tranquility. Je kunt de totale werkbeschrijving plus een werkschema downloaden vanaf de site, maar ik heb het schema hieronder ook nog toegevoegd. Er worden steeds twee verschillende toeren afgewisseld (onderste schema). Je gaat net zo lang door tot je de gewenste afmeting hebt gehaakt.In plaats van de schulp-sierrand die in het patroon beschreven staat (bovenste schema), werkte ik de rand niet af, maar zette er kwastjes aan.Ik ben blij dat ik toch nog heb doorgezet. Het is een heerlijke omslagdoek geworden, die ik binnenkort met mijn spijkerjasje aan kan.


1 opmerking: