zaterdag 8 maart 2014

Japans bloesje #2

 De zon schijnt! Dus dat betekent lieve, luchtige bloemen-bloesjes!

Voor Fien maakte ik weer een Japans bloesje. Ik gebruikte dit boekje.
De beschrijving was erg beknopt, maar aangezien ik al eerder bloesjes en hemdjes heb gemaakt, was dat geen probleem. Het bloesje telt maar een paar patroondelen en de tekeningen bij de beschrijving wijzen voor zich.


De afwerking van de kraag was even een puzzel. Maar toen het eenmaal goed zat, is het resultaat wel de moeite waard. Door een stuk biaisband te gebruiken bij de afwerking, wordt de binnenkant van de kraag heel netjes. Bovendien hoeft de kraag dus ook niet met de hand vast gezet te worden.


Over de afwerking van de mouwtjes was niets uit de afbeeldingen te herleiden (afgezien van Japanse instructies). Ik moest dus volledig afgaan op de foto uit het boekje. Het mouwtje is wat gepoft, maar zonder een bandje onderaan. Dus ik stikte een stuk elastiek aan de onderrand van de mouw en werkte het af met een klein zoompje.


De afwerking van het bloesje is heel lief en fijntjes. In de taille werd aan weerszijde een lintje gestikt, zodat het bloesje wat nauwer sluit. Het bloesje was heerlijk om te maken. Er volgen er zeker meer!


Bij het bloesje kocht ik op marktplaats een spijkerjurkje. Het vestje had Fien al en is van Bonaparte.


 Och, is het geen dotje...


3 opmerkingen:

  1. Een dotje van een blousje en een dotje van een meisje! Wat mooi en zo gaaf gecombineerd met de spijkerstof en het vestje. Heel lief stofje. gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig schattig kind, ik hou van haar wangen en haar bloesje.

    BeantwoordenVerwijderen