donderdag 6 maart 2014

Charlie

Voor Roel maakte ik een nieuw shirt met het patroon Charlie van Zonen09. Nu de zon zich steeds meer laat zien, koos ik voor de versie met korte mouwen. Al eerder had ik de perfecte tricot voor dit shirt gevonden. De stof is wat stugger, maar heeft nog ruim voldoende rek. Voor de voering koos ik een dunnere effen rode jersey. 
De beschrijving bij het patroon is uitgebreid en duidelijk. Ik begon dan ook vol goede moed en bereidde alle patroondelen netjes voor. Ondanks de goede uitleg, was dit patroon niet zo gemakkelijk in elkaar te steken als ik dacht. Vooral het inzetten van de kraag stelde mijn geduld op de proef. De eerste keer dat ik de kraag wilde stikken, lagen de lagen stof niet helemaal goed op elkaar. Nog heel geduldig haalde ik de draad uit de vier lagen stof (kraag, buitenstof en voering). Ik gebruikte een stretchsteek, dus dat is een precies klusje.
Ik spelde nu de lagen nog een keer vast en stikte nogmaals rond. Helaas lag de stof weer niet helemaal goed en zat er een plooitje in het voorpand. Dus.... ik haalde weer een stuk uit en stikte nog maar eens.
Ik was ondertussen twee avonden verder en was toe aan het doorstikken van de revers. O, o, o, dat vond mijn naaimachine alles behalve plezant. Ondanks dat ik het boventransportvoetje had bevestigd, werd het een bende. Ik kreeg de rand niet netjes doorgestikt. Ik baalde ontzettend en legde het shirt maar wéér opzij en sliep er eens een nachtje over. 
De volgende ochtend besloot ik alle doorgestikte naden weer te verwijderen. Ik streek de kraag en revers nog eens goed uit met flink wat stoom en was eigenlijk heel content met het resultaat.


De rest van het shirt ging gelukkig heel vlot in elkaar! Zoals ik van de zonen09-patronen gewend ben.


 Roel is erg blij met zijn nieuwe shirt. Ik maakte maat 116 voor hem. Normaal valt deze maat nog wat ruim bij mijn gespierde spijkertje. Maar de pasvorm van Charlie is toch wat iel. Op de foto draagt Roel er een longsleeve onder. Maar op deze manier krijgt hij het shirt niet zo makkelijk zelf aan. De volgende Charlie gaat dus maar ik maat 122!

 
Roel deed de klimrek-test en keurde zijn shirt goed op speelvriendelijkheid! Dus hopen we op veel zon, zodat die lange mouwen er snel onderuit kunnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten