zaterdag 1 februari 2014

Voor een lieve, kleine dreumes

Morgen gaan we naar een partijtje. De allereerste verjaardag van mijn o-zo-lieve, kleine knuffel-neefje. Toen ik een week of wat geleden de door mijn zus samengestelde cadeaulijstje onder ogen kreeg, wist ik meteen dat de gewenste pyjama gemaakt zou gaan worden door deze tante! 
Ik dook in de stapel ottobre en knippie die ik de afgelopen jaren heb verzameld. Het moest een zacht, behaaglijk pyjamaatje worden. En zonder kraag, want dat vindt het kleine mannetje maar niks. 


Ik gebruikte een patroon voor een baby-broekje en een basis-raglan-shirt. Ik voorzag het volledig van boorden, want niets is zo vervelend als te lange mouwtjes en opgetrokken pijpjes van het draaien in bed. Nu sluit de pyjama overal aan en kunnen de mouwen en broekpijpjes eventueel nog een keer omgeslagen worden, mocht het pak nog wat te groot zijn.


Ik maakte het pyjamaatje van zachte tricot van bio-katoen. Het ligt al een tijdje in de voorraadkast, maar ik kocht het ooit hier. Misschien is het nog te krijgen.


Aangezien ik niet eerder iets voor iemand naaide buiten mijn gezin, voorzag ik de pyjama van een kaartje. Net echt, toch ;-)
3 opmerkingen:

  1. Wat een lieve/leuke, maar ook stoere pyjama. Het kaartje maakt het af... gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen