zondag 23 februari 2014

Loko le loko la

De kleine Fien is dus vanaf deze week geen klein meisje meer, want dan is ze vier jaar! VIER! Ja, dat is heel wat hoor, als ik mijn dochter mag geloven. Voor mij is het vooral heel wat, aangezien ik vanaf heden niet één, maar twee kinderen naar school zal brengen. Zeeën van tijd zal ik over houden (geloof jij het ...).
Haar broer is al een hele bink en slaat zijn vleugels steeds een beetje verder uit. En nu staat mijn kleine mupke ook op het punt om haar wereldje uit te breiden, zonder papa en mama wel gezegd. Nu ja, dat is wel even slikken. Ze heeft dan toch ook wel gelijk: Vier jaar is heel wat! En zo'n mijlpaal mag dan ook groots gevierd worden. Gisteren vierden we haar verjaardagsfeest met familie en vrienden. Ze werd ontzettend verwend door al het bezoek. 

Bij een verjaardag hoort ook passende feestkleding. Toen Fien er een paar weken geleden achter kwam dat haar heldinnen van K3 in de bioscoop te zien zullen zijn met een nieuwe film, is ze helemaal verslingerd aan het bijbehorende lied 'Loko le'. In de videoclip en op de filmposter dragen de meiden pakjes in rode boeren ruiten. Wat is er dan heerlijk als moeder met naaimachine om ook zo'n jurkje voor je meisje te maken?!

(Wonderbaarlijk is er geen enkele waterpok te zien op het kleine modelletje. Want die liep ze drie dagen voor haar verjaardag op. Gelukkig werd ze niet ziek en bleven de pokjes beperkt tot haar buikje en rug)
Okee, een Loko-le-jurk, hoe maak je dat? 
Ik gebruikte het jurkjespatroon uit Stof-voor-durf-het-zelvers. Ik nam het basispatroon voor een bovenlijfje over en zette er een rimpelrok aan. Het rokje knipte ik halverwege door en zette het er vervolgens iets versprongen weer aan.


De binnenkant voerde ik met een bijpassend rood stippenstofje.


Op het voorpand naaide ik een knoopbiesje met paspelband.


Het jurkje van K3-Kristel heeft ook rood riempje. Dus voegde ik volgens de aanwijzingen uit SVDHZ ook lusjes voor een riempje toe.


Fien had de jurk het liefst aan gehad met blote armen en benen. 
Het voorjaar is dan wel uitzonderlijk zacht, maar dat vond ik wat overdreven ;-)
Ik maakte haar outfitje af met een grijs vestje, maillot en glitterschoentjes (te koop bij H&M).


 En dan natuurlijk even optreden!


Nog een kijktip tot slot, voor ieder onder jullie die verknocht is aan home-made-fashion. Dinsdag 18 februari startte BBC2 met een nieuw seizoen van The Great British Sewing Bee!!!
Ik kwam daar helaas ook pas halverwege aflevering 1 achter. Maar gelukkig kun je nog gemakkelijk in vallen in de wedstrijd. Vanaf aanstaande dinsdag dus allemaal kijken naar BBC2 van 21.00 tot 22.00.
1 opmerking: