donderdag 20 februari 2014

Chocoladefeestje

Volgende week wordt Fien vier jaar! Wat een mijlpaal, die natuurlijk groots gevierd zal worden. Dit weekend vieren we haar verjaardag met familie en vrienden. Komende week zul je daar nog meer berichtjes over terug lezen. Zo maakte ik bijvoorbeeld een heel speciale verjaardagsjurk voor haar. Ook gaan we aan de slag om een leuke traktatie te maken voor de kinderen van haar klasje op het kinderdagverblijf en de nieuwe klas op de basisschool. En voor op school heeft ze ook wat nieuwe spulletjes nodig. Hierover later meer dus!

Een ieder die hier in huis jarig is kan niet rekenen op zo'n feesttaart van de plaatselijke bakker, met veel slagroom en foto-geprint fontant. Ik ben meer van de ambachtelijke taarten, zeg maar. Fien eet het liefst appeltaart. Die wil ze dus ook graag op haar verjaardag. En een aardbeientaart. Nu is dat gezien het seizoen wat lastig, maar ze heeft nog een favoriet: chocoladetaart. Kijk, daar kan ik wat mee! Morgen tover ik onze keuken om tot banketbakkerij en bak ik zelf taart en cake. Om ook een beetje mee te delen in de feestvreugde tekende ik mijn chocoladetaart-recept voor je op:En ja, dat laten afkoelen is héél lastig. Ik weet het. Maar stel je geduld op de proef, want het is het wachten meer dan waard. Alvast een smakelijk weekend toegewenst!

Edit: Mijn scanner is echt verschrikkelijk, te zien aan de scan die ik van mijn receptje maakte. Als je vragen hebt over het recept, laat het me maar weten! Ondertussen doe ik onderzoek naar een nieuwe scanner ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten