zaterdag 4 januari 2014

Paspel-liefde

Het rokje dat ik pas geleden maakte, zit zo lekker en draagt zo fijn dat ik besloot om er nog één te maken. Ik gebruikte weer het aangepaste patroon met steekzakken. 


Ook stak ik weer paspelband tussen de naden van de zakken en tailleband. Maar deze keer nam ik geen kant-en-klare paspel, maar maakte ik het zelf.
Zelf paspelband maken is heel eenvoudig en doe je zo:


Je hebt spelden, vulkoord, biaisband en bijpassende garen nodig.


Strijk de biaisband met het strijkijzer open.


Zet dan de biaisband dubbelgevouwen met spelden vast, met het vulkoord er tussen.


Stik de band nu met een blinde ritsvoetje of gewone ritsvoet dicht.


En voilà, klaar is je zelfgemaakte paspelband!

Tussen de naden van mijn rokje ziet dat er zo uit:


Voor de afwerking van het rokje haalde ik allereerst een heel eind van de onderkant van de rok af, zodat het meer een soort van minirok werd. De zoom werkte ik daarna af met de biaisband die ik nog over had. Tijdens het dragen van de rok is dat niet te zien, maar zulke nette afwerking vind ik gewoon leuk. Het maakt het stuk helemaal af.


Licht en een goede fotograaf had ik niet voor handen, voor een nette fotosessie.
Al vind ik deze foto van Roel toch heel aardig gelukt ;-)


Het bloesje op deze foto, kocht ik op oudejaarsdag in de uitverkoop voor een scherp prijsje. Het werd mijn laatste aankoop van 2013 en voorlopig helemaal de laatste. Want, zoals vele andere bloggers mij voorgingen, is mijn doel voor het komende jaar GEEN kleren meer te kopen voor mezelf. Ik ben van plan mezelf volledig enkel-en-alleen van zelfgemaakte kleding te voorzien. Zo... nu staat het er en kan ik er niet meer omheen!!!3 opmerkingen:

  1. Leuk rokje weer. En succes met je uitdaging. Maar als ik zie wat er allemaal onder jouw naaimachine uit komt rollen mag dat geen probleem zijn. ;-)
    Liefs, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, met die paspelband en voering. Succes met je uitdaging!

    BeantwoordenVerwijderen