zaterdag 28 december 2013

Een nieuwe rok in een oud stofje

Het werd eens tijd voor een rokje, voor mijzelf wel te verstaan. Rokjes naai ik graag, omdat het een klus is die in een middag of avond meteen geklaard wordt. Toen ik bezig was met de kerstcadeautjes, greep ik vaak terug op mijn stoffenvoorraad. Zo doende kwam ik allerlei vergeten lappen tegen. Ik koop namelijk altijd meer stof, dan dat ik er wat van maak. Mooie stoffen kan ik niet laten liggen, Je weet maar nooit wat het worden kan.... Ik nam me voor om deze vakantie eens te besteden aan nieuwe projecten, maar dan wel met de stof die ik al in de kast had liggen.

Zo dus ook dit fijne bloemenstofje op donker blauw. Ik weet niet meer wanneer ik de lap kocht, maar wel dat het hier vandaan kwam (zeker een bezoekje waard, als je in de buurt bent).
Ik had maar een meter gekocht, dus een rok was het meest voor de hand liggend om ervan te maken.
Ik besloot terug te grijpen om het basispatroon van Allemaal rokjes. Maar... dan net even anders:


De rok kreeg een tailleband, zakken en een voering. De voering knipte ik in één geheel, dus inclusief het belegdeel. 


De rits verplaatste ik naar de midden-achter en ik liet de rits doorlopen in de tailleband.


Tussen de tailleband en de randen van de zakken stikte ik een paspelbandje (ook uit de voorraad, ik had tot op 1 cm genoeg!).


En zo direct ga ik verder met de volgende lap.... Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

  1. Leuk idee met die zakken! En 't Stoffig Pakhuis is inderdaad een leuke winkel. Ik woon in Delft dus ik kom er regelmatig.

    BeantwoordenVerwijderen