dinsdag 24 december 2013

DIY kerstcadeau deel 3, 4, 5 en 6: Nog op het nippertje

Enigszins doorwerken was het zeker. Na de juffencadeautjes, wilde ik voor de kinderen ook zelf kerstcadeautjes maken. Sinds ze door de Sint al enorm verwend zijn en daarna met kerst ook nog een keer door hun lieve opa's en oma's, hebben mijn man en ik er de traditie van gemaakt om de kerstcadeautjes voor de kinderen zelf te knutselen.
Maar net als bij de andere kerstcadeautjes, kwam de inspiratie pas op het laatste moment. Ik had plannen voor twee cadeaus per kind en zetten erop in dat ik er zeker één af zou kunnen krijgen.
Nu moet je weten dat, als ik iets in mijn hoofd heb, ik het ook graag voor elkaar krijg. Dus... sinds zaterdagavond werkte mijn naaimachine en ik keihard door en is het me gelukt!

Voor onze kleine Fien maakte ik echte meidencadeaus. Ze is niet echt een kind dat veel met speelgoed speelt, maar met barbies en poppen is ze wel een poosje zoet.

De kleertjes die Barbie aan krijgt, voor ze in een doos in de schappen van de speelgoedwinkel belandt, vind ik nogal.... uhm... bloot. Laten we maar stellen dat ze doorgaans kiest voor een outfitje dat past in een rap-videoclip. Aan mij dus de schone taak om haar te voorzien van wat meer keuzemogelijkheden:

Voor een avondje uit kreeg ze een avondjurk in PetitPan en een fijn retro-polkadot-kleedje


Als ze met haar vriendinnen op stap gaat, kan ze gaan voor een simpel katoenen topje met rechte rok of de iets meer geklede rimpelrok met getailleerd jeans-bloesje.


Tutorials voor de kleertjes haalde ik hier vandaan.

Nog geen uur geleden legde ik de laatste hand aan Fiens grote poppenwens: een prinses-pop met...bruin haar! Met behulp van het boek van tante Hilde maakte ik een winterprinsesje.


Prinses kreeg de sieraden, die een koninklijke hoogheid waardig is.En om haar verschijning af te maken, draagt ze winterwitte ballerina's.


Haar witte manteltje kreeg een kerstig glitterrandje en sluit met een stukje velcro.Roel zit nu in groep 2 en is dagelijks bezig met letters, lezen en schrijven. Overal vinden we briefjes met overgeschreven verhaaltjes of juist losse letters. Voor hem maakte ik een portepapjee met behulp van haar beschrijving.


Bij de Hema kocht ik nog letterstickers voor in het tweede steekvakje. Ook het kleine balpennetje vond ik er.


In tegenstelling tot zijn zusje, speelt Roel wel heel graag met allerhande speelgoed: Lego, Playmobil, blokken, schleigh-diertjes, een houten treinbaan.... Hij bouwt met alles door elkaar de hele woonkamer vol met zelf verzonnen steden.
Wat Roel nog niet heeft en wat ons hier zeker een aanvulling op lijkt, is Kapla. Helaas zijn deze kabouterplankjes nogal prijzig. En aangezien we het voornemen hadden ook dit jaar weer voor zelfgemaakte cadeaus te gaan, riep ik de hulp van manlief in. Samen met opa zaagde hij op de zaagtafel 200 plankjes en besteedde hij gisteravond zijn tijd aan het schuren van de kantjes.
Ik naaide er een opbergzak bij. Ik gebruikte (weer) haar beschrijving voor een knikkerzak , maar vergrootte de zak tot het formaat 55x45 cm.Recessie-proof zijn deze cadeautjes zeker. Met uitzondering van de Hema-spulletjes kwam al het benodigde materiaal uit mijn stoffenkast of uit de houtvoorraad uit de schuur.

De stofjes die ik gebruikte voor de barbie-kleertjes en de prinsespop komen uit mijn restjesbak en komen dus overal en nergens vandaan. De busjes-stof van de opbergzak ik nog hier verkrijgbaar.

***

En tot slot, wens ik iedereen gezellige en fijne kerstdagen toe!

***

Tot snel2 opmerkingen:

  1. wow, wat een productiviteit en wat een mooie dingen heb je gemaakt de laatste tijd voor kerst. Ik ben onder de indruk hoor.
    Fijne kerstdagen,
    liefs, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! En alle beste wensen voor 2014 voor jou en je familie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen