zondag 15 december 2013

DIY kerstcadeau: Cirkelsjaal

 Al eerder naaide ik van deze lap stof een eenvoudige sjaal. Mooi, maar helaas niet erg warm. Ik wilde er eigenlijk nog een laagje tegenaan zetten. Bij Blokker kwam ik een doodsimpele gele sjaal tegen voor 1,49 euro. Ik haalde de rechte sjaal weer uit elkaar en naaide van de stof en gele sjaal een cirkelsjaal. Dat gaat snel en gemakkelijk. Uhm, nou ja, als je een kei bent in omkeerprincipes....


Ik ben dat dus niet en ik zat te tobben met het keren van de sjaal. Ik wilde de cirkel zoveel mogelijk met de naaimachine aan elkaar stikken. Wel zo netjes en strak.
Na wat uitproberen en weer lostornen, kwam ik tot deze eenvoudige manier. Eigenlijk heel logisch en helemaal niet ingewikkeld ;-)
Zo zit de sjaal echt in een kwartier in elkaar! Een perfect en snel te maken kerstcadeau!

3 opmerkingen:

  1. een plaatje, zeker ook die getekende uitleg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. Hier was ik naar opzoek. Ik weet alleen nog niet hoe lang ik de stukken zal maken. Heb je advies? :)

    BeantwoordenVerwijderen