vrijdag 29 november 2013

Knopenrok-piet

Dit rokje maakte ik van een lapje canvas-achtige stof van Kokka. Aangezien ik er een paar jaar terug maar een halve meter stof van kocht, besloot ik er eens het knopenrokje uit Allemaal Rokjes voor Fien van te naaien. Het rokje is heel gemakkelijk te maken en steek je een uur of twee in elkaar.
Minder gemakkelijk is de buikomvang van mijn dochter overigens. Ze heeft een heerlijk rond peuterbuikje. Daar gaat alleen moeilijk een rokje omheen, tenzij voorzien van een brede band elastiek. Rimpelrokjes hebben de neiging af te zakken, ook al zet ik er knoopgatenelastiek in. Deze precies op (taille)maat-rok, leek een oplossing. Helaas is hij erg aan de krappe kant geworden. Zelf vindt ze het rokje helemaal het einde, dus we zullen zien hoe vaak ze 'm dragen zal....
1 opmerking: