zondag 27 oktober 2013

Er was eens een mooi stofje...

Een jaar geleden kwam ik bij haar voor het eerst een jurk van een Vogue patroon tegen. Ik was meteen verliefd en na lang zoeken vond ik het patroon hierDe jurk werd het laatste project dat ik af rondde op naailes. Het is een heerlijke jurk, die ik alle seizoenen draag.  's Zomers met ballerina's en nu het kouder wordt met maillot, laarzen en vest.
Om inspiratie op te doen voor kleding die ik voor mezelf wil maken, kijk ik vaak bij King Louie. Ik houd van hun retro modellen en fijne bloemen tricots. In mijn kast hangen een aantal exemplaren van het merk. Maar nu het naaien me steeds beter af gaat, vind ik er eigenlijk nog meer plezier in om mijn jurkjes zelf te maken.

Nu de herfst is begonnen vond ik het tijd voor een paar nieuwe jurken voor mijzelf. Toen ik deze jurk op pinterest tegenkwam, wist ik dat ik mijn Vogue-jurkje nog eens zou maken. Een stof in jade kleur vond ik in de nieuwe collectie van Stenzo.


Het voorpand bestaat uit twee delen. Eerst maakte ik de plooitje in het voorpand en zette daarna de pas eraan en stikte alles door.


Knoopjes kocht ik weer bij het plaatselijke fourniturenzaakje. Volgens de patroonbeschrijving dienen er knoopsgaten gemaakt te worden. Dit liet ik achterwege en naaide de knopen er zo op, aangezien ik de jurk zo ook gemakkelijk over mijn hoofd aan krijg.


De zomen aan de mouwtjes en aan de rok, stikte ik weer door met de tweelingnaald.

De fotografie voor deze blog werd verzorgd door mijn twee kinderen. Hier het model met de fotografe:-)


Ik naaide de jurk volledig op de naaimachine. Ik heb geen overlocker. Ik investeerde in een boventransportvoetje, nadat ik daar al meerdere succesverhalen over had gelezen op blogs. Wat een goede aankoop is dat geweest! De stof glijdt veel beter onder het voetje door en schuift niet weg tijdens het stikken. Je kan niet al te snel stikken met een boventransportvoetje, maar het is zeker de moeite waard om aan te schaffen als je vaker tricot naait. Het resultaat wordt netter en strakker. Ook streek ik alle naden steeds met veel stoom (naar haar goede uitleg en tips), hierdoor worden alle naden ook steviger en strakker.


4 opmerkingen:

 1. Ongelooflijk mooi! De stof stond al op mijn verlanglijstje in de katoenen versie, maar nu begin ik toch ook na te denken over deze tricot. Een prachtig kleedje! Naar het patroon heb ik lang gezocht (in de grotere maten), maar het is nergens meer te vinden. Op zoek dus naar iets gelijkaardig. Ik heb jouw blog ook meteen toegevoegd aan myFeedly om je vanaf nu te volgen. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de complimenten! En wat leuk dat je me gaat volgen ;-)

   Verwijderen
 2. Ik heb ook al getwijfeld over die stof bij De Stoffenkamer. Maar nu ik dit zie, helemaal niet meer! Echt heel mooi geworden! Hier komt iets bij op mijn to sew-lijstje, ik voel het :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een ontzettend leuk jurkje, waar heb je het patroon vandaan? Ik zoek al een tijdje het patroon in maat 36 (38)....

  Als je tips hebt om aan het patroon te geraken, dan hoor ik het graag ;-) Groetjes pluisje

  BeantwoordenVerwijderen