zaterdag 28 september 2013

Studentenhaver-choco-brokken

Ik heb er de gewoonte van gemaakt om op vrijdag iets lekkers te maken voor het weekend: een appeltaartje, bramencake, koekjes. We snoepen dat lekker op tijdens de zaterdagochtend-koffie of met het bezoek van vrienden dat weekend.
Deze week maakte ik studentenhaver-choco-brokken. Heel lekker bij de koffie of thee, maar ook goed  'krachtvoer' vooraf aan mijn hardlooptraining op zaterdagmiddag. Dubbel goed dus.

Het is niet alleen super smakelijk, maar ook heel eenvoudig te maken. De hoeveelheden pas ik altijd een beetje aan, naar gelang ik de ingrediënten in huis heb:

Smelt in een kom of pan ongeveer een halve reep sterke chocolade. Doe dat au bain marie (de chocolade mag absoluut niet gaan koken). Deze keer nam ik 50% chocolade en deed er nog een paar blokjes 72% chocolade bij.
Als de chocolade gesmolten is meng je er de studentenhaver doorheen. Je gebruikt in ieder geval een flinke hand gemengde noten (zoals cashewnoten, hazelnoten en walnoten, liever geen pinda's) en rozijnen. Je kunt dit aanpassen naar je eigen smaak.Giet het mengsel in een kom, bekleed met bakpapier.
Laat alles helemaal stollen en hard worden.Haal het grote brok uit de kom en breek het in grove stukken.

Fijn weekend!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten