zaterdag 21 september 2013

Rood met witte stippen

Hee, wat groeit daar in mijn tuin, verstopt tussen de zonnehoeden en oregano?
Een lieve, kleine paddenstoel. Rood met witte stippen.Ik maakte dit exemplaar van vilt. Een heerlijk klein weekendprojectje.
Inspiratie voor dit soort dingetjes doe ik op bij het geweldige werk van deze kunstenares

Wil je er ook eentje maken?
Kom op, ik laat je zien hoe het moet:

Men neme:
Een stukje witte en rode vilt, een paar witte knoopjes, een restje kant, vulmiddel en witte en rode garen.
Eventueel een koordje of een lintje, als je er een hanger van wilt maken.


Knip uit de lapjes vilt twee keer het hoedje en twee keer het steeltje. Knip het stukje kant ongeveer drie keer zo breed als de breedte van het steeltje.


Leg de steeltjes op elkaar en naai ze aan elkaar met een festonsteek. Laat de bovenzijde open.
Ik heb een festonsteek op mijn naaimachine, dat werkt dus heel snel. Heb je die niet of heb je geen naaimachine, dan kun je het met wat meer geduld heel goed zo zelf doen.Vul het steeltje met een klein plukje vulmiddel. Gebruik bijvoorbeeld een haaknaald om het vulmiddel erin te duwen.
Naai de knopjes op een van de twee hoedjes. Wikkel het stukje kant om het steeltje dat je net hebt gemaakt. Vouw daarbij het uiteinde naar binnen zodat er geen rafelrandje zichtbaar is.Klem nu het steeltje met het kantje erom tussen de twee hoedjes en zet dat vast met een speldje.


Naai tenslotte de hoedjes rondom vast. Laat eerst een stukje bovenaan open, zodat je het hoedje nog kunt vullen. Op dit punt zou je er ook een lintje of koordje tussen kunnen klemmen zodat het een hangertje wordt.Ik zette het paddenstoeltje vast met een klein steekje op een kaart.


2 opmerkingen: