maandag 23 september 2013

Met een hamer, hamer, hamer en een zaag, zaag, zaag....

Op school leerde mijn zoon over de ark van Noach. Gefascineerd is hij door dit verhaal. Die grote boot, gevuld met de meest exotische en geweldige dieren. En dan al dat geklus vooraf door Noach, helemaal in zijn eentje.
Nu moet u weten dat Roel bijna dagelijks druk is met het klussen aan zijn hut in onze tuin. Tijdens het timmeren, hoor ik hem dan vaak zingen. Het liedje dat hij van zijn juf leerde: "Met een hamer, hamer, hamer en een zaag, zaag, zaag... zo bouwde Noach zijn ark...."

Toen ik deze geweldige 'gereedschapstof' van Bora zag, wist ik meteen dat ik er voor Roel iets van ging maken.

De kaptrui uit Stof-voor-durf-het-zelvers stond al een poosje op mijn lijstje.
Ik maakte er twee: één met capuchon en één met kraag
Alhoewel ik geen lockmachine heb, zoals de beschrijving voorschrijft, zat de trui ook op de naaimachine zo in een avond in elkaar.
Ook wel eens leuk zo'n snel projectje!


Het boek is zeker een aanrader, al denk ik dat enige naai-ervaring wel gewenst is. De beschrijvingen en foto's zijn heel duidelijk, maar toch ook beknopt. Het is dus handig als je zelf al weet hoe het een en ander in elkaar steekt.

De trui met capuchon maakte ik van een tricot van Stenzo. Deze stof met busjes had Roel zelf uitgezocht (auto's... weer een andere liefde ;-) en kocht ik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten