donderdag 12 september 2013

Een Japans bloesje

Deze zomer kocht ik via YesAsia drie Japanse patronenboekjes. Prachtige modellen voor kinderen en dames. De werkbeschrijvingen zijn in het Japans, maar door de tekeningen is heel duidelijk wat je moet doen. Toch durfde ik er niet goed aan te beginnen en koos ik steeds een bekend, Europees patroon.


Vorige week vond ik dat ik er maar eens aan moest geloven. Ik koos een eenvoudig bloesje, om het mezelf niet meteen te moeilijk te maken. Het vinden van de juiste patroondelen vroeg wel wat geduld en ook het uitvinden van de aan te knippen naadwaardes kostte wat extra tijd.


Eenmaal geknipt zat het bloesje vrij gemakkelijk in elkaar. Ik kwam er echter achter dat de maten toch anders vallen dan ik gewend ben. Het bloesje bleek volgens mij een jurkje te zijn, want het was veel lang en bovendien veel te breed. Meer een soort babydoll-model. Doordat het voor- en achterpand rechte patroondelen zijn, die alleen bovenaan gerimpeld moeten worden, was het aanpassen van het patroon niet moeilijk.
Bij het passen kreeg ik het bloesje maar net over het hoofd van mijn modelletje. Blijkbaar zijn Japanse kinderhoofdjes kleiner dan die van onze kinderen ;)
Een volgende keer moet ik de halslijn dus ook wat vergroten.Voor het strikje gebruikte ik gewoon een kant-en-klaar biaisbandje. Ook de kapmouwtjes werkte ik af met biaisband.
Het is een snoezig bloesje geworden. Misschien een beetje te snoezig voor mijn stoere meisje...
Morgen maak ik er nog een blauw Jacob broekje bij. Daar krijgt het hopelijk wat meer pit van.
3 opmerkingen:

  1. alweer zo'n leuke! dat modelletje van jouw heeft maar geluk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, dat ben ik niet gewend van Fien ;)
    Super schattig bloesje zeg, mooi gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen